Soft Powder Brows
Soft Powder brows is een vorm van permanente make-up waarbij een zachte, gepoederde look wordt gecreëerd in de wenkbrauwen. In tegenstelling tot microblading of de 3d hairstrokes techniek, waar haartjes worden nagebootst, vul ik bij powder brows de wenkbrauwen subtiel in met een poedertechniek. Dit geeft een natuurlijke, maar toch opvallende uitstraling die bij (bijna)elk gezicht past. Als ik denk dat een andere wenkbrauwtechniek beter bij jou past, zal ik je eerlijk advies geven. Mijn doel is om een zo zacht en natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.
Redenen voor Soft Powder Brows
- Omdat je het moeilijk vindt om zelf je wenkbrauwen bij te tekenen
- Allergie of overgevoelig bent voor Make-up
- Als je wat voller ogende wenkbrauwen wilt hebben.
- Je geen rekening meer hoeft te houden met uitlopende make-up tijdens het sporten, zwembad of sauna.
Duur van de behandeling 180 minuten € 300,- inclusief touch up
Veelgestelde Vragen
Hoe ziet de behandeling er uit?
Voordat de behandeling begint, vult je een gezondheidsverklaring in, waarmee je tevens toestemming geeft voor de behandeling, dit moeten we bij houden volgens de regelgeving van de GGD.
Samen gaan we de vorm en kleur van uw permanente make-up bepalen. Nadat we de vorm van uw wenkbrauwen en of eyeliner hebben bepaald, kunnen we na jouw goedkeuring starten met de behandeling. Na afloop bespreken we de nazorg en krijgt je informatie mee. De prijzen zijn altijd inclusief 1 nabehandeling zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan
Doet het pijn?
Nee, de behandeling is niet geheel gevoelloos, maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Iedereen heeft een andere pijngrens maar uit eigen ervaring valt het reuze mee, het voelt als een klein schaafwondje wat het natuurlijk ook is.
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Dit is afhankelijk van de plek waar de permanente make-up is aangebracht. De intensiteit van de permanente make-up vervaagt wel in de loop der tijd. Dit verschilt echter per persoon en van de omstandigheden, bijvoorbeeld door de nazorg niet goed na te leven en door de hoeveelheid blootstelling aan Uv-licht.
Is permanente make-up het zelfde als tatoeëren?
Het principe is het ongeveer hetzelfde. Bij beiden wordt met een naald pigment in de huid aangebracht. Dat is de enige overeenkomst. De apparatuur en de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. Bij permanente make-up wordt oppervlakkig gewerkt zodat het pigment na een tijd vervaagt en bijgewerkt kan worden zodat je er weer ongeveer 1,5 jaar tegen aan kan, of de vorm kan aanpassen. Bij een tattoo wordt veel dieper in de huid gepigmenteerd en is de pigmentatie blijvend.
Wat is de levensduur van permanente make-up?
De permanente make-up behandeling kan wel 1 tot 2 jaar mooi blijven. Ik raad je aan om de permanente make-up te onderhouden en tussen 1 en 1 1/2 jaar weer te laten opfrissen met een touch up behandeling. Vergeet niet dat iedereen anders is en de levensduur van 1 tot 2 jaar een indicatie is. Het kan zijn dat de permanente make-up bij jou langer mooi blijft, maar kan ook korter mooi zichtbaar blijven. Veel hangt af van de conditie van de huid bv een vette huid, dunne huid of de zuurgraad van de huid. Lichte pigmenten houden in de regel minder lang dan donkere pigmenten maar er kan en mag nooit over behandeld worden willen we een natuurlijk resultaat behalen.
Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2,5 tot 3 uur.
Wat is een Touch up?
Een Touch up is een behandeling voor het opfrissen van de kleur en om de laatste puntjes op de i te zetten voor het mooiste eindresultaat. De touch up is inbegrepen bij de totaalprijs. Bij het plaatsen van de pmu zullen we meteen een toch up afspraak inplannen binnen een tijdsbestek van 8 weken.
De prijs van een toekomstige touch up is afhankelijk van hoe lang geleden de behandeling heeft plaatsgevonden. Zie prijslijst voor de verschillende tarieven.
Is de permanente make-up niet door mij geplaatst? Dan wordt de situatie eerst bekeken en besproken.
Is permanente make-up veilig?
Over het algemeen wordt permanente make-up als een veilige procedure beschouwd. Als je een gevoelige huid hebt, is er een kleine kans dat je een reactie krijgt op de pigmenten die in permanente make-up worden gebruikt. De meeste pigmentreacties komen van normale tatoeage-inkt, maar permanente make-uppigment is ontworpen voor een gevoelige huid. In deze zeldzame gevallen kunnen sommige reacties ontstekingen, roodheid, pijn, zwelling, huiduitslag of jeuk op de plek zijn. Er is een mogelijkheid om vooraf een patchtest te doen. Daarnaast werk ik altijd volgens de hygiëneregels van de GGD om kruisbesmetting te voorkomen
Hoe zit het met de hygiëne en de GGD?
Silk Sand voldoet aan de wettelijke regelgeving van de GGD. Hygiëne staat daarom ook op nr. 1 in mijn salon. Ik ben dan ook in bezit van de vergunning van de GGD voor het pigmenteren met een naaldmodule. Je kunt mijn salon terug vinden op de site www.veiligtatoeerenenpiercen.nl
Dit betekent dat er veilig wordt gewerkt, waardoor infecties en besmetting met bloed overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C en HIV, door onjuist gebruik van apparatuur voorkomen wordt. Daarnaast verwacht ik van jou dat je voor de behandeling mij een gezondheidsverklaring naar waarheid ingevuld hebt overhandigd.
Wanneer kun je geen behandeling ondergaan?
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is
- op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs
- als je zwanger bent en/of borstvoeding geeft
- als je bloedverdunners gebruikt (overleg met je huisarts of je een aantal dagen voor de behandeling hiermee mag stoppen)
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
- diabetes
- hemofilie
- chronische huidziekte
- allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
- immuunstoornis
- hart- en vaatafwijkingen.
Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts en bij akkoord ontvang ik graag een toestemmingsverklaring van jouw behandelend arts. .